Pasca cu branza dulce

Bunatati de Paste

Portii
5
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat:
  • 4 oua
  • 200 ml lapte dulce
  • 130 g iaurt
  • 200 g zahar
  • un praf de sare
  • 100 ml ulei
  • un plic drojdie uscata
  • faina cat cuprinde (aprox.600g)
  • Umplutura:
  • 300 g branza dulce
  • 1 ou
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2-3 linguri zahar
  • un galbenus pentru uns

Mod de preparare

Pentru aluat amestecam laptele caldut cu drojdia uscata si zaharul. Amestecam pana se dizolva drojdia si se topeste zaharul.

Intr-un vas incapator cernem o parte din faina.

Peste faina presaram sarea, apoi adaugam laptele amestecat cu drojdia si zaharul, iaurtul si cele 4 galbenusuri. Amestecam toate ingredientele adaugand putin cate putin faina pana obtinem un aluat maleabil, nu foarte tare. Adaugam si uleiul si framantam cat putem. Lasam aluatul sa se creasca pana isi dubleaza volumul.

Pentru umplutura amestecam branza cu zaharul vanilat, zaharul, oul intreg si cele 4 albusuri spuma.

Impartim aluatul in doua. O parte o intindem in forma rotunda si o asezam intr-o forma de tort detasabila in care am pus hartie de copt.

Din restul aluatului modelam doua impletituri .

Asezam umplutura de branza peste aluatul din tava, iar pe margine asezam una din impletituri. A doua impletitura o folosim pentru crucea din mijloc. Mai lasam pasca sa creasca 10 minute, apoi ungem cu galbenus si introducem la cuptor pentru 50-60 de minute.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce