Papillote de miel cu praz, morcov si portocala este un fel de friptura delicioasa, usor de facut si care merge de minune pentru mesele festive si/sau de sarbatoare.
Prepararea:
- preincalzim cuptorul la 150'C
- pregatim 4 bucati de folie de aluminium 50cm/50cm (sa fie de-aia extra groasa, nu subtire)
- pe folie asezam un sfert (1 buc., cum ar veni) din cantitatea de praz, un sfert de morcov, 1 fir de rozmarin si-o banda de coaja de portocala
- presaram cu sare si piper macinat si fulgii de ardei iute
- stergem bucatile de miel cu un prosop de hartie si condimentam bine cu sare si piper
- incingem uleiul de masline intr-o cratita si rumenim bine carnea pe toate partile
- apoi o punem deasupra legumelor, pe folie - inca nu inchidem pachetele
- lasam cratita in continuare pe foc si adaugam vermutul sau vinul alb (io am avut vin), lasam sa dea intr-un clocot si cu o lingura razuim pe fundul cratitei sa se dizolve ramasitele de la carne
- acum ridicam marginile foliei sa nu curga zeama, impartim lichidul in 4 (daca faceti atatea portii) si turnam peste carne si legume
- desupra bucatii de carne punem si-un cub de unt
- inchidem pachetele si sigilam bine, le punem pe o tava intinsa si dam la cuptorul preincalzit timp de 2 ore, 2 ore jumate, depinde de marimea bucatilor de carne (de preferinta 2 ore jumate)
- punem carnea pe farfurie, aruncam rozmarinul si coaja de portocala iar legumele le aranjam frumos langa carne, peste care turnam sosul ce s-a format in pachet
Papillote de miel cu praz, morcov si portocala se serveste cu piure de cartofi sau mamaliga.
Reteta de Papillote de miel cu praz, morcov si portocala a fost propusa de Rebella pe forumul Culinar.ro.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post