Oua vopsite in coji de ceapa rosie

Daca vreti niste oua vopsite natural, va recomand ouale vopsite cu coji de ceapa, ornate cu diverse frunzulite.

Portii
15
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • * oua
  • * coji de ceapa rosie (cam un sfert din vas trebuie sa fie acoperit cu coji de ceapa)
  • * 1 lingura de sare mare si o lingura de otet
  • * un ciorap de culoarea piciorului
  • * o bucatica mica de slanina
  • * diferite frunze

Mod de preparare

Punem in vas cojile de ceapa si adaugam apa cat se acopere bine cojile, un pic mai sus de jumatatea vasului.

Adaugam o lingura de sare si o lingura de otet si punem vasul pe foc.

Intre timp pregatim ouale. Le spalam in apa calda si le stergem pe rand.

Luam cate un ou pe care punem cate o frunzulita, apoi imbracam oul in ciorap, il strangem si il invartim la capat si il legam cu ata.

Punem cate 15 oua deodata si, din momentul in care incepe apa sa fiarba, le mai lasam 10 minute la fiert.

Scoatem cu o lingura ouale pe rand si le punem pe un prosop.

Taiem capatul de ciorap si indepartam rapid cat este fierbinte frunzulita si ciorapul.

La final ungem ouale cu o bucata de slanina pentru luciu.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors