Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Portii
30
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
5 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • cca 100 g foi de ceapa galbena
  • cca 100 g foi de ceapa rosie
  • cca 4 l apa
  • 30 oua
  • frunze diverse (patrunjel
  • marar
  • leustean
  • trifoi
  • papadie
  • alte buruieni) + dres dama
  • 2 linguri cu varf de sare grunjoasa
  • o carpa si putin ulei pentru uns ouale
  • 10 linguri otet

Mod de preparare

De seara se spala foile de ceapa foarte bine si se pun in doua vase separate, in circa 2 l apa fiecare. Se fierb aproximativ 5 minute dupa ce apa a dat in clocote, se opreste focul, iar vasele se acopera cu un capac. Se lasa asa pana a doua zi.

In Joia Mare (pentru ca asa este obiceiul) se spala ouale cu apa si putin detergent, se lasa sa se zvante sau se sterg cu un prosop si se fixeaza cate o frunzulita pe ele (se poate umezi frunzulita cu apa daca altfel nu sta). Se pune o bucata de dres peste frunzulita si se leaga in partea opusa a oului.

Dupa terminarea acestui procedeu, se scot din vase foile de ceapa, lasand doar cateva, cat sa incapa ouale.

Se asaza ouale in vase, iar restul de foi de ceapa se asaza deasupra lor (cele pe care le-am pastrat in vase). Se adauga cate o lingura cu varf de sare grunjoasa in fiecare vas, apoi cate cinci linguri de otet. Se fierb ouale circa 5 minute dupa ce apa a dat in clocote, se opreste focul si se mai lasa inca 10 minute in apa respectiva. Se scot cu grija, cu o lingura de lemn, si se pun pe o tava cu ziare. Se lasa sa se zvante putin, se indeparteaza foile de ceapa, daca este necesar, si dresul cu frunzulita. Se lasa sa se usuce, apoi ouale se ung cu o carpa imbibata cu ulei.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Bucataras.RO

Chiftele din carne de porc in crusta de fulgi de porumb

M-am inspirat putin de la Bya pentru reteta. Au fost minunate!

Chiftele din carne de porc in crusta de fulgi de porumb
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce