Muschi de porc cu umplutura de ciuperci si sos de rodie

Un preparat festiv pentru masa de sarbatori!!

Portii
4
Timp pregatire
50 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • un muschiulet mic de porc(iepuras)
  • 300 g ciuperci proaspete
  • 1 ceapa rosie
  • 5-6 felii de jambon
  • sare
  • 1 lingurita de amestec de condimente uscate(oregano
  • cimbrisor
  • piper
  • dafin
  • maghiran)
  • 1 lingurita de legume deshidratate fara sare
  • 1 rodie
  • ulei de masline
  • 1 pahar de vin rosu
  • 1 lingurita de miere
  • 1 lingura de suc de lamaie(otet)
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 legatura de marar verde
  • cateva crengute de oregano verde

Mod de preparare

Se curata ceapa si se taie marunt, ciupercile curatate si spalate se taie in bucati mai mari (ciupercute mai mici taiate cu tot cu piciorus in feliute mai groase) si se calesc intr-o lingura de ulei de masline, se sareaza si condimenteaza dupa gust si se da de pe foc si se adauga mararul verde taiat marunt.

Muschiuletul se spala si se zvanta, apoi se festoneaza la capete si pe latura lunga si mai groasa se taie cu lama unui cutit, un buzunar care sa nu strapunga capetele si latura netaiata. Se intinde cu grija cu un ciocan de snitele, se sareaza un pic si se umple cu ciupercile calite. Se prinde taietura cu 2 scobitori de bambus. Se imbraca cu jambonul crud si afumat, asezand partea prinsa cu scobitori, pe fundul tavii in care asezam muschiul. Stropim cu ulei de masline deasupra, dam un praf de sare, condimentam, presaram legume deshidratate, feliem usturoiul deasupra, adaugam apa si jumatate din vin, acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptor cca. 40 de minute.

Pregatim sosul de rodie astfel: calim iute intr-un strop de ulei de masline fructele mici de rodie si adaugam mierea de albine amestecand usor. Turnam restul ramas de vin rosu si lasam sa fiarba la foc mic pana scade, apoi adaugam sucul de lamaie, mai lasam un pic sa clocoteasca si oprim focul, lasand sa se raceasca.

Dupa cca. 40 de minute desfoliem tavita si mai lasam cca 10 minute, la foc mic sa se rumeneasca un pic jambonul. Se serveste feliata stropita cu sos dulce acrisor de rodie.

Pofta buna!

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors