Miel cu rozmarin la cuptor

Reteta de miel cu rozmarin la cuptor se prepara foarte usor. Pentru aceasta reteta aveti nevoie de carne de miel, rozmarin, menta, patrunjel, usturoi, ulei de masline, rosii si condimente.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 800 gr pulpa de miel,
  • 5 fire rozmarin,
  • 4 fire menta,
  • patrunjel verde,
  • 5 catei usturoi,
  • ulei de masline,
  • 2 lamai feliate,
  • 800 gr rosii,
  • 2 frunze dafin,
  • sare, piper

Mod de preparare

Reteta de miel cu rozmarin la cuptor se prepara foarte usor. Pentru a prepara aceasta reteta de miel la cuptor se cresteaza pulpa de miel, apoi se presara cu verdeata tocata marunt, usturoi, sare si piper.

Se ruleaza carnea si se leaga strans cu o sfoara. Se prajeste apoi in ulei incins pe toate partile la foc mare.

Se asaza feliile de lamaie intr-o tava, apoi feliile de dafin si putin rozmarin (3 fire).

Se aseaza carnea de miel, feliile de rosii, se stropeste totul cu ulei si se condimenteaza. Se adauga si 2 cani de apa. Se acopera tava cu folie de aluminiu, se baga in cuptor incins la 200 grade si se lasa o ora si jumatate.

In ultimele 10 minute folia se da jos pentru ca mielul sa se rumeneasca.


Mielul cu rozmarin la cuptor se serveste cald, cu salata de sezon sau cartofi copti.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Bucataras.RO

Mancare cu pui si ardei

Mancare cu pui si ardei
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce