Inimioare cu blat din fulgi de mei

Un desert savuros!

Portii
8
Timp pregatire
25 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • (tava 22cm/27 cm)
  • blat:
  • 3 oua
  • un praf de sare
  • 3 linguri cu varf de fulgi de mei
  • 2 linguri rase de amidon din porumb
  • 2 linguri de ulei
  • 3 linguri de zahar
  • 1 lingurita praf de copt stins cu suc de lamaie
  • umplutura:
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie
  • un plic de gelatina(10 g)
  • 2-3 clementine
  • Decor:
  • 1 clementina

Mod de preparare

Se prepara blatul mixand bine albusurile cu un praf de sare si apoi cu zaharul pana se intareste. Se incorporeaza si fulgii de mei si se lasa deoparte 10 minute (sa se inmoaie un pic fulgii de mei). Se mixeaza galbenusurile cu uleiul, se adauga si amidonul si praful de copt stins cu suc de lamaie. Se toarna peste albusul cu fulgi de mei si se amesteca cu o spatula ,usor,pana la omogenizare.Se toarna in tava tapetata cu hartie pentru copt si se da la copt ,in cuptorul preincalzit,cca 20 minute,primele 5 minute la foc iute apoi la foc mediu.

Se dezlipeste blatul de pe hartie si se asaza intr-o forma dreptunghiulara cu margini reglabile, potrivim la dimensiune.

Se curata clementinele de coaja, se feliaza, apoi se taie bucatele marunte care se rasfira pe toata suprafata blatului.

Se mixeaza frisca cu zaharul pudra si apoi cu gelatina topita la bain marie si se toarna peste blatul din forma. Se da la rece cel putin o ora. Se decupeaza inimioare cu o forma speciala si apoi se decoreaza cu feliute de clementina. Este o prajitura absolut deosebita, cu un blat deosebit, delicat cu un pic de crant de la fulgii de mei care raman un pic crocanti.

Pofta buna!

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Bucataras.RO

Omleta cu ciuperci fripte

Cu riscul de a imi sari in cap Madame impotriva prajelilor, am pregatit pentru BBk o omleta coapta, cu ciupercute, tare buna....

Omleta cu ciuperci fripte
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce