Friptura de miel la tava

Friptura de miel la tava este delicioasa, o mancare cu miel potrivita pentru masa de Pasti. Se prepara usor si poate fi servita cu sos.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • carne de miel
  • lapte
  • piper
  • rozmarin
  • delicat
  • 3 morcovi
  • Marinata pentru miel:
  • 2 pahare de vin alb
  • muult usturioi pisat
  • o lingura de mustar
  • ceapa taiata rondele
  • crengute de rozmarin
  • o lamaie stoarsa
  • ulei de masline

Mod de preparare

Se spala bine carnea de miel apoi se opareste cu lapte (pentru a deveni mai frageda si pentru a-i indeparta mirosul specific ).

Se face o marinata din ingredientele corespunzatoare.

Se pune carnea in frigider (se lasa o noapte la macerat), data prin marinata de mai sus - din cand in cand se mai intoarce carnea ca sa se marineze pe ambele parti.

Dimineata se condimentateaza cu piper, delicat, si se pune in tava asa cu marinata peste ea plus crengute de rozmarin. Morcovii se curata se taie in 3 si se adauga si ei in tava. Se rumenesc bine la foc incins, apoi se lasa in cuptor mediu pt. o ora si jumatate.


Pofta buna! Reteta Friptura de miel la tava a fost propusa de carmita pe forum culinar.ro

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors