Drobul in aluat este o metoda foarte aspectuoasa de a pregati drobul traditional de Pasti. Este foarte aspectuos si delicios, un aperitiv de sarbatoare.
Se pune apa cu sare la fiert, iar cand incepe sa dea in clocot se adauga maruntaiele de miel, curatate si spalate. Se adauga o ceapa, un morcov, un patrunjel si se lasa totul la fiert la foc mic. Se lasa sa se raceasca, dupa ce au fiert, iar apoi se trec prin masina de tocat cu o bucatica de miez de paine muiat in apa si stors.
Se amesteca carnea tocata cu ceapa verde tocata marunt, cu marar si patrunjel verde tocate fin, cu sare, piper si cu ouale.
Se unge un vas cu ulei, se aseaza foaia de aluat si pe marginea tavii, se intinde pana sus, pe peretii laterali dupa care se aseaza un strat din compozitia pentru drobul de miel inauntru.
Se aseaza ouale fierte tari, apoi restul de compozitie pentru drob. Se unesc marginile de aluat si se ung cu ou amestecat cu lapte. Se inteapa cu furculita pentru ca aburii sa nu umfle aluatul, si se da la cuptorul incalzit la foc mediu pentru 40 de minute. In primele 20 de minute acoperita tava cu o folie, dupa care data jos.
Drobul de miel in aluat se lasa sa se raceasca dupa care poate fi servit ca aperitiv pentru Pasti.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post