Drob de pui in aluat de foietaj

Pentru cine nu mananca miel, acest drob din pui, este mai mult decat bun, iar invelit in aluat de foietaj, este minunat!

Portii
20
Timp pregatire
150 minute
Timp coacere
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1.5 kg pipote si inimi
  • 500 g ficat de pui
  • 600 g carne tocata de pui
  • 1 ceapa alba medie
  • 100-150 ml ulei
  • 2 lgt pasta de ardei
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura ceapa verde
  • 8 oua crude
  • sare, piper
  • 6 oua fierte
  • un pachet aluat foietaj
  • un ou pt uns
  • seminte de susan

Mod de preparare

Pipotele si inimile se curata bine si se spala. Se pun la fiert, in apa cu putina sare. Ficatul se spala bine si se pune la fiert separat. Dupa ce au fiert, se lasa la racit. Este de preferat, ca aceasta operatiune sa se faca de cu seara. Cand s-au racit, se dau prin masina de tocat. Ceapa alba se curata si se taie marunt. Se pune la calit, in ulei cu un praf de sare. Se adauga si carnea tocata si se lasa impreuna la calit, pana ce carnea se albeste. Se pune pasta de ardei, se mai amesteca putin si se lasa la racit. Intr-un vas incapator, se pun pipotele, inimile, ficatul, carnea, ceapa verde si patrunjelul taiate marunt. Se pun pentru inceput 6 oua si, daca mai este nevoie, se mai pot pune (am folosit 8 oua). Se amesteca cu mana sa se omogenizeze bine, adaugand sare si piper, cat este necesar si dupa gustul fiecaruia. Se ia o foaie de aluat de foietaj (dupa ce s-a lasat la dezghetat la temperatura camerei) si se intinde pe masa infainata putin sau chiar direct pe foaia de copt, cu ajutorul unui sucitor. Cu grija, luam aluatul si il asezam intr-o tava de chec, astfel incat sa atarne putin si peste marginile tavii in lungime. Se pune un strat de umplutura, dupa care se asaza cele 6 oua fierte, unul langa celalalt in sir indian. Se acopera cu alt strat de umplutura, apasand bine, apoi luam marginile aluatului si acoperim umplutura. Batem oul cu putina sare, ungem aluatul si presaram seminte de susan. La fel se procedeaza si cu cealalta foaie. Se dau tavile la cuptor pentru aproximativ 2 ore, iar spre sfarsit, se mareste putin temperatura pentru a se rumeni frumos aluatul deasupra. Este foarte bun atat rece, cat si caldut. Pofta buna!

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors