Drob de porc cu broccoli

Drobul de porc cu broccoli este potrivit pentru masa de Paste.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g ficat de porc 500 g carne grasa de la gat 200g carne macra 6 oua 2 moecovi 2 legaturi ceapa verde 3 legaturi patrunjel (se pot pune si 34 buchete broccoli) 150 ml lapte sare piper

Mod de preparare

Ficatul si carnea de porc se pun la fiert in vase separate cu apa si sare. Se spumeaza si se lasa pe foc circa 30 minute. Morcovii se fierb, tot in apa cu sare, separat. Dupa racire se trec prin masina de tocat impreuna cu ceapa. Amestecul de ficat si carne se framanta cu laptele folosind lingura de lemn si se potriveste gustul cu sare si piper. In acest amestec se adauga patrunjel tocat. Se adauga cele sase galbenusuri si apoi albusurile batute spuma.
Intr-o tava de cozonac unsa cu putin ulei si tapetata cu faina, se pune jumatate din amestecul tocat. Apoi, dupa gust, se pun frunele de patrunjel sau buchetelele de broccoli, asa cum s-ar pune oua fierte.
Se acopera cu restul amestecului de ficat si carne. Pe deasupra se unge cu un ou. Tava se pune la cuptor, la bain mare, pentru o ora jumatate. Se taie numai dupa ce s-a racit.


Drobul de porc cu broccoli se serveste alaturi de ceapa verde.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors