Drob de miel si hribi invelit in bacon

Nelipsit de pe masa de Paste este drobul de miel.

Portii
16
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • * 500 g organe de miel
  • * 200 g hribi
  • * 8 oua
  • * 2 legaturi ceapa verde
  • * 2 morcovi fierti
  • * 2 gogosari in otet
  • * 2 oua de prepelita fierte
  • * 1 legatura patrunjel verde
  • * ienibahar
  • * oregano
  • * sare
  • piper
  • * bacon

Mod de preparare

Organele de miel se pun la fiert in apa rece, impreuna cu cateva boabe de piper, 1 foaie de dafin, timp de 35- 40 minute.

Separat punem la fiert in apa cu sare morcovii curatati.

Punem la fiert si cele doua oua.

Dupa ce au fiert maruntaiele, se lasa sa se racesca, apoi se dau prin robot sau se toaca marunt.

Hribii se oparesc, se scurg de apa si se dau prin robot.

Intr-un bol mai mare punem carnea tocata, hribii tocati, apoi adaugam ceapa verde, morcovii, gogosarii tocati marunt si amestecam bine.

Adaugam ouale batute bine, ienibaharul zdrobit, oregano, sarea, piperul si omogenizam foarte bine compozitia.

Intr-o tava intindem feliile de bacon, apoi adaugam compozitia, printe compozitie punem si ouale de prepelita fierte si strangem foarte bine.

Dam tava la cuptorul preincalzit la 190 grade C, timp de 50 minute pana cand se rumeneste usor.

Dupa ce s-a copt, scoatem drobul din cuptor si se lasa la racit in forma.

Cand e complet rece, se scoate din tava,  se feliaza si se poate servi.

Pofta buna !

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce