Drob de miel cu oua

Drobul de miel cu oua este o mancare traditionala de Paste. Pentru aceasta se spala bine organele de miel si se pun la fiert in apa rece cu sare.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • organe de miel (plamani
  • inima
  • ficat
  • rinichi si splina)
  • o legatura de ceapa verde
  • o legatura de patrunjel
  • 6 oua
  • 1 legatura marar
  • sare piper

Mod de preparare

Drobul de miel cu oua este o mancare traditionala de Paste.

Pentru aceasta se spala bine organele de miel si se pun la fiert in apa rece cu sare, verificandu-se mereu care sunt fierte, unele fierb mai repede decat altele, de ex. ficatul. Se lasa la racit si apoi se dau prin masina de tocat (cine vrea le poate toca din cutit), Se toaca cat mai fin ceapa, mararul si patrunjelul si se adauga compozitiei impreuna cu 3 oua batute, se sareaza si se pipareaza dupa gust. Eu nu folosesc prapurele asa ca ung 2 tavi de cozonac cu mult ulei si apoi asez sferturi de oua fierte si alt strat de compozitie. Se da la copt 40 de minute la foc potrivit.


Drobul de miel cu oua se serveste rece.

Alte retete culinare recomandate:

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors