Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Portii
8
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • maruntaiele de la un miel de 12kg
  • 2 bucati carne de miel(cca 300gr)
  • cca 200 grame de slanina de porc
  • 5 legaturi de ceapa
  • 3 legaturi de usturoi verde
  • 2 legaturi marar
  • 1/2 de legatura de patrunjel
  • 5 oua
  • 1 foaie de dafin
  • cateva boabe de piper negru
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • piper negru macinat
  • prapur de miel

Mod de preparare

Intr-o oala cu apa punem carnea de miel cu tot cu os, foaia de dafin si cateva boabe de piper si o fierbem cca 40 de minute.

Intre timp taiem plamanul, inima, splina si rinichii cubulete, le spalam bine si le calim impreuna cu uleiul si jumatate din cantitatea de ceapa taiata marunt pana se rumenesc usor.

Taiem slanina in cubulete si tocam marunt restul de ceapa, mararul si patrunjelul.

Spalam bine prapurul in mai multe ape.

Cand carnea a fiert, indepartam oasele si o dam prin masina de tocat impreuna cu maruntaiele calite, slanina de porc, ficatul si inima crude si usturoiul verde.

Adaugam in amestecul de mai sus cele 5 oua, restul de ceapa, mararul si patrunjelul tocate, sare si piper dupa gust si amestecam cu mana pana devine o pasta omogena.

Intr-o tava de cozonac asezam hartie de copt apoi asezam prapurul in asa fel in cat sa ne ramana o parte pentru a acoperi umplutura.

Asezam preparatul de mai sus, invelim cu restul de prapur si dam la cuptor pentru cca 40 de minute la foc mediu pana se rumeneste.

Se lasa pana se raceste complet apoi se taie in felii.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce