Drobul de legume este excelent pentru iubitorii de legume si poate fi facut mai ales in perioadele de post din an.
Se pun granulele de soia intr-un vas cu apa si un praf de sare la fiert la foc mic , pana se umfla si se inmoaie. Orezul se spala si se pune si el la fiert. Morcovul se rade pe partea cu ochiuri mari, ceapa se taie marunt, ardeiul gras se taie cubulete, dovleceii se taie in cuburi moderate ca marime. Verdeata se taie fin. Am pus ceapa si morcovul la calit in vreo 3 linguri de ulei, la care am tot adaugat treptat putina apa calda. Cand au inceput sa se inmoaie, am adaugat dovlecelul si am continuam calirea. Cand legumele au fost calite, le-am dat deoparte si le-am lasat sa se raceasca. Cand s-au racit le-am amestecat cu orezul si soia fierte, cu mazarea si verdeata. Intrucat nu am avut tava de chec, l-am pus intr-o tava in care fac de regula prajituri, folosind hartie de copt ca sa fiu sigura ca il scot fara probleme, si l-am introdus in cuptorul incalzit in prealabil.
Drobul de legume se serveste cald.
Reteta de drob de legume a fost propusa pe forumul Culinar.ro de Lorellei.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post