Drobul de curcan este o alternativa delicioasa si mai usoara la reteta traditionala de drob de miel. Pentru aceasta reteta de drob aveti nevoie de ficat de curcan si pipote de curcan.
Drobul de curcan este o alternativa delicioasa si mai usoara la reteta traditionala de drob de miel. Pentru aceasta reteta de drob aveti nevoie de ficat de curcan si pipote de curcan. De altfel aceeasi combinatie o puteti folosi si pentru a face drob din carne de pui.
Intai de toate ficatul si pipotele trebuie spalate temeinic, dupa care se pun la fiert. Atentie insa sa le puneti in vase separate, pentru ca timpul de coacere este diferit la cele doua. Dupa ce s-au facut, se pun la racit.O data racite se pun in robotul de bucatarie impreuna cu verdeturile. Apoise adauga ouale, sarea si piperul proaspat macinat. Se framanta bine, iar apoi compozitia pentru drobul de curcan se asaza intr-o tava captusita cu hartie de copt si unsa cu ulei. Daca nu aveti prapure pentru a acoperi drobul de curcan puteti face un aluat sintr-un ou si faina.
Se coace la foc mediu aproximativ 40 de minute.
Se serveste cald sau rece, cu salata si eventual cu un sos de iaurt.
Sursa acestei retete este blogul Anita's Kitchen Flavors.
Alte retete de drob recomandate:
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post