Drob

O reteta inedita pentru sarbatorile pascale pregatita din ce avem prin frigider!

Portii
20
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente pentru doua bucati de drob:
  • maruntaiele de la un miel de circa 10 kg
  • 1 kg carne tocata mixta (vita/porc)
  • 1 kg praz
  • 2 cepe mari
  • albusurile de la 6 oua
  • 1 ou crud
  • 4 oua fierte
  • 1 bucata salam crud-uscat de 250 gr cu diametrul de circa 3 cm
  • sare dupa gust
  • 1 lingurita piper macinat
  • foi de dafin
  • ierburi aromate

Mod de preparare

Se pun la fiert maruntaiele de la miel cu apa, sare, piper, foi de dafin. Se fierb, se clatesc si se dau prin masina de carne.

Se pun intr-un vas maruntaiele date prin masina de carne, carnea tocata, albusurile, oul crud, piper macinat, sare dupa gust, ierburi aromate, prazul tocat marunt, ceapa tocata marunt si se omogenizeaza bine compozitia.

Se pune in tavi hartie de copt si in fiecare se pune din tava se pune 1/4 din compozitie, intr-o tava se pun 4 oua fierte si curatate, in cealalta tava de pune salamul crud uscat, apoi se pune cealalta compozitie cate 1/4. Se pune prapur peste drob sau ou batut si se dau tavile la cuptor.

Se lasa la foc potrivit pana cand se coc.

Sa aveti pofta, dragilor!

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala