Chec cu nuci si rahat

Am gasit aceasta reteta in caietul bunicii si imi pare bine ca m-am hotarat sa o incerc. A iesit un chec pufos si aromat.

Portii
10
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
55 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua
  • 1 cana zahar
  • 1/2 cana ulei
  • 1 cana lapte dulce
  • 1 praf de copt
  • un praf de sare
  • 2 cani faina
  • coaja de lamaie rasa
  • o mana de nuci tocate
  • 4-5 bucati de rahat taiate marunt
  • 2-3 linguri cacao

Mod de preparare

Intr-un vas, punem 3 galbenusuri si un ou intreg. Mixam galbenusurile impreuna cu un ou intreg, un praf de sare si uleiul, adaugat treptat ca la maioneza. Adaugam laptele si coaja de lamaie (eu nu am avut lamaie in casa si am pus coaja de portocala). Adaugam si faina cernuta proaspat, praful de copt stins cu zeama de lamaie (portocala in cazul meu) si apoi albusurile batute spuma cu zaharul, amestecand usor. Adaugam si nuca si rahatul taiate marunt.

O treime din compozitie o amestecam cu cacao. Turnam compozitia alba in tavile in care am pus hartie de copt, apoi adaugam si compozitia cu cacao si amestecam usor cu un cutit sau coada unei linguri.

Introducem in cuptorul incins. Coacem aproximativ 50-55 minute. Facem testul cu scobitoarea, pentru a verifica daca este copt.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce