Chec coronita

Un chec mai mic, dar pufos, cu cacao, nuca rumenita, stafide, rahat, fulgi de ciocolata si pudrat cu zahar.

Portii
6
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
35 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 oua;
  • 3 linguri zahar;
  • 1 lingura zahar vanilat;
  • 4 linguri (cu varf) faina;
  • 100 ml ulei;
  • un varf lingurita sare;
  • 1 lingurita praf de copt;
  • 1 lingurita cacao;
  • Rahat de trandafiri;
  • Stafide;
  • Nuca rumenita;
  • Putina ciocolata cu lapte.

Mod de preparare

Se separa ouale. Se spumeaza cu mixerul, albusurile cu un praf de sare, se adauga zaharul si zaharul vanilat, apoi treptat si galbenusurile si uleiul. Se adauga faina si praful de copt, amestecand usor cu o spatula. Se obtine un aluat moale si pufos. Cateva linguri din compozitie se amesteca separat cu putina cacao si se toarna intr-o tava (forma de coronita) unsa cu putin ulei. Se presara un strat de nuca rumenita in cuptor si data apoi la masina de tocat nuca, se adauga si stafide, bucatele de rahat. Se toarna si compozitia alba, niveland cu grija cu o spatula, se mixeaza culorile cu ajutorul unei scobitori si se presara putina ciocolata cu lapte razuita. Se coace la cuptorul preincalzit, la foc potrivit, aproximativ 35 minute sau pana se rumeneste. Cand este gata, se acopera cu un prosop curat de bucatarie, iar la servire, se pudreaza cu zahar.


Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors