Simplu si rafinat!!
Se prepara blatul mixand albusurile cu un praf de sare si apoi cu zaharul pana se intaresc, galbenusurile se freaca cu uleiul si se incorporeaza in albusuri, apoi adaugam faina in ploaie. Dam la copt in tava tapetata cu hartie pentru copt, tava in care am asezat si o forma dreptunghiulara cu laturi mobile. Se da la copt cca. 10 minute, la foc iute cateva minute (3-5) si apoi la moderat.
Se mixeaza bine frisca cu zaharul vanilat pana se intareste, se adauga smantana, cacaua si la urma gelatina turnata in fir subtire, dupa ce intai am hidratat-o cu 100 ml apa rece si apoi am topit-o la bain marie. Se toarna charlota de cacaua deasupra blatului.
Preparam si cealalta charlota, mixand frisca pana se intareste adaugam smantana, ciocolata alba topita la bain marie si adaugata cate un pic si la urma gelatina hidratata si topita la bain marie. Se da la rece cel putin o ora dupa care se poate portiona si servi decorata cu cacaua si bombonele colorate sau daca se prefera, frisca sau cioocolata. In oricare din variante, ramane la fel de delicioasa!
Pofta buna!
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post