Carne de miel marinata cu cartofi

Carnea de miel marinata cu cartofi la cuptor este o reteta absolut delicioasa cu carne de miel potrivita pentru masa traditionala de Paste.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2,5 kg de carne de miel (pulpa)
  • 34 cartofi
  • 2 cepe mari, taiate
  • ulei de masline
  • Pentru marinata:
  • 4 catei de usturoi
  • 1/2 lingurita chilli
  • 6 linguri ulei de masline
  • 100 ml vin alb
  • 3 linguri paprika
  • 1 lingura rozmarin
  • 1 lingura cimbru
  • sare dupa gust
  • piper negru dupa gust

Mod de preparare

Fiindca de pe masa de Paste nu poate lipsi friptura de miel, m-am gandit sa va prezint unul dintre cele mai bune moduri de a gati carnea de miel. Dupa aceasta reteta, friptura de miel iese suculenta, la fel ca atunci cand este gatita la ceaun, iar marinata preparata din ierburi aromatice, usturoi si putin vin alb, face ca mirosul specific carnii de miel sa dispara, iar gustul sa fie unul deosebit. Carnea se tine in marinata pentru cateva ore, dar pentru a fi sigur ca aceasta capata aroma dorita, se tine peste noapte.
Am ales ca langa friptura, in tava de copt, sa adauga si cateva cubulete de cartofi. Dupa preferinte puteti adauga broccoli sau orice alte legume. Daca faceti acest preparat in sezonul de vara, puteti folosi cartofi noi.


Se amesteca impreuna toate ingredientele pentru marinata pana se formeaza o pasta.

Se spala carnea de miel in mai multe ape, se pune intr-un vas, se raspandeste sosul de marinata si se acopera cu o folie de plastic.

Se da la frigider pentru cateva ore sau peste noapte.
A doua zi scoateti de la frigider si lasati pentru o ora, pana ajunge la temperatura camerei.

Incalziti cuptorul la 220º C. Se taie ceapa rondele si se pune pe baza unei tavi. Peste aceasta se aseaza carnea de miel si se toarna ulei de masline cat sa acopere baza la tava. Se acopera cu o folie si se da la cuptor timp de 15 minute, apoi se scade temperatura la 190º C si se mai lasa circa o ora.

Intre timp, curatati cartofii de coaja, ii spalati si ii taiati cubulete, apoi ii asezati in tava, alaturi de carnea de miel.
Condimentati cu sare si piper. Daca este nevoie mai puteti adauga cateva linguri de ulei si apa.

Vezi aici un alt mod de a prepara carnea de miel.


Serveste friptura de miel marinata cu cartofi calda pe masa de Paste.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors