Braduti din biscuiti si ciocolata

Bunatati de Paste Imi amintesc cu drag de dulciurile copilariei mele si incerc sa le fac pentru fetita mea. Faceam impreuna cu sora mea acesti braduti. I-am refacut acum modificand putin reteta de atunci.

Portii
10
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 350 g biscuiti macinati
  • 100 g nuca macinata
  • 180 g ciocolata cu lapte
  • 150 g unt
  • 1 lingura cacao
  • 200 ml lapte
  • esenta portocale
  • zahar pudra

Mod de preparare

Mai intai maruntim biscutii si nucile. Eu i-am dat prin masina de macinat nuci. Punem pe foc ciocolata rupta bucatele, untul si laptele si lasam pana se topeste ciocolata. Punem intr-un vas biscutii si nucile macinate, cacaua si apoi compozitia lichida si amestecam bine, chiar framantam putin.

Luam din compozitie cu mana si introducem in forma tapetata cu zahar pudra, nuca de cocos sau nuca macinata. Presam bine.

Partea putin mai grea este scoaterea bradutului din forma. Batem cu forma de palma pana se desprinde de pe margini si apoi iese. Bradutii se pastreaza la frigider.

Din aceasta compozitie mi-au iesit aproximativ 30 de braduti. Daca nu aveti forma, puteti face bombonele din aceasta compozitie. Bombonele pot fi tavalite prin nuca macinata, nuca de cocos sau zahar pudra.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce