Bors de miel

Nelipsit de pe masa de Pasti

Portii
8
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • capul
  • gatul si un picior de miel
  • 4 cepe mici rosii si albe sau 1 ceapa mare
  • 2 fire de ceapa verde
  • 1 lingura pasta de rosii(preparata in casa)
  • ½ de ardel rosu
  • ½ de telina
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 legatura de leustean
  • 1 legatura loboda
  • 500 ml bors proaspat
  • 1 lingura otet
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • cca 100-150 gr paste din cele foarte subtiri

Mod de preparare

Punem intr-o oala carnea de miel spalata bine si portionata (capul l-am pus intreg) cu apa cat sa o acopere si o lingura de otet. Dupa ce da in clocot, aruncam apa, punem alta (fierbinte) si mai lasam la fiert cca 40 de minute. Se spumeaza ocasional adaugand apa daca este necesar, in asa fel incat sa avem cel putin 3 litri de zeama cand carnea este gata.

Intre timp taiem ceapa marunt si o calim in ulei atat cat sa se inmoaie. Adaugam pasta de rosii si dam deoparte.

Dam telina prin razatoarea cu ochiuri mici iar ardelul si zarzavaturile le taiem marunt.

Cand carnea este aproape gata adaugam telina, ardelul, ceapa verde si sare dupa gust si mai lasam la fiert 10 minute. Punem apoi borsul, zarzavaturile si pastele, amestecam si continuam fierberea pentru inca 5- 10 minute.

Se serveste dupa gust cu ardel iute si/sau dres cu smantana.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Bucataras.RO

Omleta cu ciuperci fripte

Cu riscul de a imi sari in cap Madame impotriva prajelilor, am pregatit pentru BBk o omleta coapta, cu ciupercute, tare buna....

Omleta cu ciuperci fripte
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce