Nelipsit de pe masa de Pasti
Punem intr-o oala carnea de miel spalata bine si portionata (capul l-am pus intreg) cu apa cat sa o acopere si o lingura de otet. Dupa ce da in clocot, aruncam apa, punem alta (fierbinte) si mai lasam la fiert cca 40 de minute. Se spumeaza ocasional adaugand apa daca este necesar, in asa fel incat sa avem cel putin 3 litri de zeama cand carnea este gata.
Intre timp taiem ceapa marunt si o calim in ulei atat cat sa se inmoaie. Adaugam pasta de rosii si dam deoparte.
Dam telina prin razatoarea cu ochiuri mici iar ardelul si zarzavaturile le taiem marunt.
Cand carnea este aproape gata adaugam telina, ardelul, ceapa verde si sare dupa gust si mai lasam la fiert 10 minute. Punem apoi borsul, zarzavaturile si pastele, amestecam si continuam fierberea pentru inca 5- 10 minute.
Se serveste dupa gust cu ardel iute si/sau dres cu smantana.
Cu riscul de a imi sari in cap Madame impotriva prajelilor, am pregatit pentru BBk o omleta coapta, cu ciupercute, tare buna....
Omleta cu ciuperci fripteReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce