Rețetă Prăjitură invizibilă cu măr

O rețetă delicioasă de desert, prăjitura invizibilă cu măr se prepară rapid și este foarte savuroasă. Cum sa faci prajitura invizibila.

Portii
10
Timp pregatire
45 minute

Ingrediente

  • Pentru 10 porții, avem nevoie de:
  • * 7 mere
  • * 1 linguriță suc de jumătate de lămâie
  • * 3 ouă
  • * 3 linguri zahăr brun
  • * 5 linguri făină făină
  • * 1 praf copt (opțional)
  • * un praf de sare
  • * 100 ml lapte rece
  • * 20 g unt topit și răcit
  • * 1 linguriță esență de vanilie
  • * 1 linguriță esență de rom
  • * 30 g unt pentru uns tava și suprafața prăjiturii
  • * 5 g scorțișoară (sau după gust)
  • * 1 praf zahăr perlat pentru decor

Mod de preparare

* Porniți cuptorul la 180 de grade Celsius. * Curățați merele și tăiați-le felii subțiri și stoarceți zeama de la jumătate de lămâie peste ele și 5-10g de scorțișoară măcinată, după gust. * Într-un bol mare, bateți ouăle cu zahărul cu până obțineți o compoziție spumoasă. * Adăugați laptele, untul topit și esența de vanilie și rom. * În alt bol, combinați făina, praful de copt (opțional) și sarea. * Adăugați acest amestec în compoziția umedă treptat, amestecând ușor până la omogenizare. * Încorporați feliile de mere în aluatul pregătit, asigurându-vă că sunt bine acoperite. * Turnați aluatul în tava acoperită cu foaie de copt și nivelați suprafața. * După 30 de minute, ungeți suprafața prăjiturii cu puțin unt moale și presărați puțin zahăr. * Coaceți în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 40-45 de minute, până când prăjitura devine aurie. * Lăsați prăjitura să se răcească înainte de a o tăia în felii. * Puteți servi cu o lingură de smântână sau înghețată, dacă doriți. Prăjitura invizibilă cu mere este acum gata să fie savurată!

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Bucataras.RO

Omleta cu ciuperci fripte

Cu riscul de a imi sari in cap Madame impotriva prajelilor, am pregatit pentru BBk o omleta coapta, cu ciupercute, tare buna....

Omleta cu ciuperci fripte
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce