Tarta cu ardei si ton

Incepem pregatirea acestei retete prin pregatirea aluatului. Se amesteca toate ingredientele, fara a se framanta si se baga la frigider 30 minute. P

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluatul pentru tarta:
  • 100 gr unt sau margarina
  • 2 galbenusuri
  • 1 ou intreg
  • 50 ml lapte sau smantana
  • 250 gr faina
  • Umplutura:
  • 2 ardei rosii
  • 2 ardei galbeni
  • 1 conserva de ton
  • 4 oua
  • 1 ceapa taiata marunt
  • 2 linguri de ulei
  • 2 frunze dafin
  • cimbru
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Incepem pregatirea acestei retete prin pregatirea aluatului. Se amesteca toate ingredientele, fara a se framanta si se baga la frigider 30 minute.

Pentru umplutura se pun ardeii la calit, impreuna cu ceapa, pentru vreo 10 minute; nu se pune ulei in tigaie, pentru ca isi lasa ardeii apa. Cand se mai inmoaie ardeii, se adauga cimbrul, dafinul si se sareaza si se pipereaza. Cat timp se inmoaie ardeii, se scurge tonul si se amesteca cu uleiul. Se adauga ouale si se amesteca bine. Forma de tarta se tapeteaza cu unt, se pune aluatul in forma, se pun ardeii, se toarna pestele si se niveleaza un pic. Tarta se baga la cuptor, la 150 grade C, pentru 35 de minute.


Poate fi servita ca atare sau insotita de salata.

Alte retete recomandate:

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors