Intr-un vas adanc, se framanta cu mana 2 oua intregi, 60 ml apa si 300 grame faina (cat cuprinde). Cand s-a incorporat toata faina, scoatem aluatul pe
Intr-un vas adanc, se framanta cu mana 2 oua intregi, 60 ml apa si 300 grame faina (cat cuprinde). Cand s-a incorporat toata faina, scoatem aluatul pe o tablie mare de intins si se lucreaza. Nu se economiseste nici timp, nici oboseala, pentru ca foaia sa iasa tare si pufoasa. Daca aluatul e prea tare, mai punem putina apa, cu grija sa nu se inmoaie prea tare. Sa nu ne grabim cu inmuierea, pentru ca aluatul se mai inmoaie si la framantat. Alutul atunci este bun, daca se dezlipeste de pe mana in timpul framantatului si face basicute. Sare nu punem, pentru ca inmoaie aluatul, mai bine saram apa in care vom fierbe taiteii. Daca am terminat de framantat, taiem in doua, facem doua bile si acoperindu-le cu un servet de bucatarie, le lasam sa se odihneasca 10 minute, pentru ca particulele de faina sa se umfle. Apoi presaram faina pe scandura de intins, luam una din bilele de aluat si facem o foaie rotunda, o presaram cu faina si intindem in continuare. Folosim din ce in ce mai putina faina, pentru ca taiteii sa nu fie fainosi.
Alte retete culinare recomandate
Tocanita de ficat
Tocana de ciuperci
Tocana de pui
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post