Spanac in foietaj

Foaia de foietaj am taiat-i in 2 mai mici si le-am intins pe fiecare cu sucitorul. Prima foaie am pus-o intr-o forma rodunda, unsa din belsug cu marga

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • o foaie de foetaj
  • 2 pachete spanac congelat (juma kil fiecare)
  • 2 ardei unu rosu
  • unu galben
  • taiati cubulete
  • 6 oua
  • 100-150 g branza cheddar
  • 200-250 g branza feta
  • condimente dupa gust

Mod de preparare

Foaia de foietaj am taiat-i in 2 mai mici si le-am intins pe fiecare cu sucitorul.

Prima foaie am pus-o intr-o forma rodunda, unsa din belsug cu margarina.

iar pe a doua, incerci sa o modelezi cum poti, ca sa iasa aerul din placintica, cind e la cuptor.

Spanacul fiert si bine scurs l-am amestecat cu telemica, ouale zbatute si ardeii.

Initial am vrut sa las cheddar cheese peste spanacel, apoi m-am razgindit si l-am amestecat si pe asta in spanac si l-am turnat peste aluat.

Am acoperit cu a 2 -a foaie.

Am modelat pe margine cum am putut, cu rabdare si am aruncat-o in cuptoru incins la 400 F cam pt 40-45 min.


Pofta buna!

Reteta Spanac in foietaj a fost propusa de California pe forum culinar.ro

Alte retete cu spanac gasiti aici:

Somon pe mozzarella si spanac in aluat foetaj,

Placinta cu spanac,

Pateuri cu ricotta si spanac

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce