Spanac in foetaj

Prima foaie am pus-o intr-o forma rodunda, unsa din belsug cu margarina, iar pe a doua, incerci sa o modelezi cum poti, ca sa iasa aerul din placintic

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • o foaie de foetaj
  • 2 pachete spanac congelat (1/2 kilogram fiecare) - sau un pachet spanac + un pachet florete brocolli
  • 2 ardei unu rosu
  • unu galben
  • taiati cubulete
  • 6 oua
  • 100-150 g branza cheddar
  • 200-250 g branza feta
  • condimente dupa gust

Mod de preparare

Prima foaie am pus-o intr-o forma rodunda, unsa din belsug cu margarina, iar pe a doua, incerci sa o modelezi cum poti, ca sa iasa aerul din placintica, cind e la cuptor.

Spanacul fiert si bine scurs l-am amestecat cu telemica, ouale batute (dupa ce le bati, scoate o lingura si pune-o deoparte, o sa ungem placintica la sfirsit) si ardeii.

Initial am vrut sa las cheddar cheese peste spanacel, apoi m-am razgindit si l-am amestecat si pe asta in spanac si l-am turnat peste aluat.

Am acoperit cu foaia cea frumoasa.

Am modelat pe margine si am aruncat-o in cuptoru incins la 400 F (200 grade C) cam pt 40-45 min.
Pofta buna!

Reteta Spanac in foetaj a fost propusa de California pe forum culinar.ro

Alte retete cu spanac gasiti aici:

Placinta cu spanac,

Rulada cu spanac ,

Placinta cu spanac si brinza sau praz

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce