Saratele umplute

Aceste saratele se umple cu o crema de branza topita. Pentru a prepara aceste aperitive delicioase, avem nevoie de cascaval, oua, faina si branza topita.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 150 gr cascaval
  • 150 gr unt
  • 150 gr faina
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri apa
  • sare
  • Pentru sos:
  • 150 ml pahar lapte
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingura faina
  • branza topita

Mod de preparare

Aceste saratele se umple cu o crema de branza topita. Pentru a prepara aceste aperitive delicioase, avem nevoie de cascaval, oua, faina si branza topita. Se freaca untul cu un praf de sare si cu galbenusurile, apoi se adauga cascavalul ras. Se toarna pe rand doua linguri cu apa si se freaca dupa fiecare. Se adauga faina si se framanta pana se obtine un aluat potrivit de moale. Se pune aluatul la rece pentru jumatate de ora. Se intinde o foaie groasa de un deget, se taie rondele cu un paharel de vin si se asaza intr-o tava presarata cu faina, apoi se dau la cuptor. Se prepara, pe foc, un sos alb din faina, unt si lapte si cand s-a ingrosat se amesteca cu branza topita si se freaca bine pana devine o pasta. Jumatate din rondelele coapte se ung cu sosul alb, iar celelalte se pun deasupra si se dau din nou in cuptor.


Cand sunt gata, se servesc calde cu un pahar de tuica.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors