Prepararea aluatului cu oregano si pamezan dureaza aproximativ o ora. Drojdia se dilueaza intr-un bol cu lapre caldut, dupa care se adauga untul. Pune
Prepararea aluatului cu oregano si pamezan dureaza aproximativ o ora. Drojdia se dilueaza intr-un bol cu lapre caldut, dupa care se adauga untul. Punem apoi sare, 40 g parmezan, 2 linguri de oregano si faina. Framantati cu mana ori cu mixerul electric pana ce aluatul se dezlipeste de pe peretii bolului. Acoperiti aluatul cu un stergar de bucatarie si lasati-l la dospit 45 de minute intr-un loc caldut ferit de curenti de aer. Puneti aluatul pe blatul de lucru infainat, lucrati-l bine, iar apoi faceti 30 de bilute.Ungeti forma cu unt si puneti bilutele una langa alta intr-un singur strat. Lasati din nou 45 de minute la dospit, iar apoi cu pensula ungeti cu o lingura de unt topit si presarati cu oregano si parmezanul ramas. Cand totul e gata se coace la 210 ° C in cuptorul preincalzit 30-35 minute apoi se scoate din forma can s-a racit.
Se taie felii si se serveste ca si aperitiv sau in loc de paine.
Reteta Roza cu oregano si parmezan a fost propusa de kismoni pe forum culinar.ro
Alte retete cu parmezan gasiti aici:
Moristi cu parmezan si rosii uscate,
Saratele cu parmezan,
Tarta de ou si parmezan
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post