Se amesteca drojdia cu 2 lingurite zahar si 50 ml lapte caldut. Se lasa sa creasca maiaua 10 minute. Restul de lapte se amesteca cu restul de zahar si
Se amesteca drojdia cu 2 lingurite zahar si 50 ml lapte caldut. Se lasa sa creasca maiaua 10 minute. Restul de lapte se amesteca cu restul de zahar si sarea. Peste faina se adauga maiaua si restul ingredientelor. Se framanta pana rezulta un aluat neted si elastic, care se pune intr-un castron uns cu ulei, se acopera si se lasa la dospit 1 1/2 -2 ore. Dupa ce a dospit, aluatul se intinde intr-un dreptunghi de 38x45 cm, foaia sa nu fie foarte subtire altfel aluatul va iesi uscat. Se unge cu cele 2 linguri de unt topit, apoi se presara cu branza rasa, piperul si oregano. Se pliaza in doua pe latime, si se mai intinde pana ajunge 25 x 45 cm. Apoi din laterala de 25 cm se taie fasii late de 1 cm, eu le-am facut mai groase si mi-au rezultat 24 bucati, care se rasucesc, apoi fiecare fasie rasucita se strange si se face ca o coronita cu capetele sub ea. Se aseaza in tavi pe hartie de copt, se mai lasa la dospit, acoperite cu servete curate, cam 30 min, apoi se ung cu galbenus + apa (inainte de a le unge cu galbenus, eu le-am uns si cu o lingura de unt topit). Se coc in cuptorul preincalzit la 190 C, circa 25 de minute. La jumatatea timpului de coacere se rotesc tavile.
Se servesc ca si gustare sau aperitiv. Reteta Rasucite cu branza si oregano a fost propusa de Daneza13 pe forum culinar.ro
Alte retete similare gasiti aici:
Roza cu oregano si parmezan,
Pateuri cu branza,
Fougasse cu ceapa rosie, rosii cherry si seminte
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post