Cartoful se curata si se fierbe in apa putin sarata, apoi se zdrobeste cu zdrobitorul de cartofi. Branza de oaie se amesteca bine cu sare, 50 g de unt
Cartoful se curata si se fierbe in apa putin sarata, apoi se zdrobeste cu zdrobitorul de cartofi. Branza de oaie se amesteca bine cu sare, 50 g de unt, 1 galbenus de ou, si cu cartoful fiert, zdrobit. Se raceste. Faina se da prin sita intr-o oala mai mare. Intr-o oala mai mica se pun doua linguri de faina, se sfarma in ea drojdia, se adauga zaharul, 100 ml lapte, se amesteca si se lasa sa dospeasca la un loc caldut (cam 15 minute). Dupa asta se ia si se toarna intr-o adancitura facuta in faina. Se face aluat din ea prin adaugarea a 100 g de unt, lapte, galbenus de ou si un pic de sare. Oala se acopera cu un prosop de bucatarie curat si se lasa sa dospeasca cam 1 ora intr-un loc caldut. Se presara cu faina blatul de lemn, si se intinde aluatul pe el, sa fie cam de 2 cm grosime. Se taie cu forma de pogacele (de diametru cam de 5 cm) , in mijlocul lor se face o adancitura si se mai dospeste cam 15 minute. Dupa asta se pune umplutura de telemea in mijloc, se inchide si se aseaza pe o tava de copt, cu distanta intre ele. Se incalzeste cuptorul. Pogacelele se aseaza in cuptorul fierbinte si se coc la foc putin mai mare decat mediu timp de aprox. 20 de minute. Pogacelele coapte se scot si se pun intr-o cosara si se acopera cu un prosop de bucatarie curat.
Alte retete culinare recomandate
Crutoane de paine
Pateu cu branza
Foietaj
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post