Pentru pliculete cu cascaval intr-un vas se pune branza, untul (moale), o jumatate de lingurita de sare si faina. Totul se amesteca bine.
Pentru pliculete cu cascaval intr-un vas se pune branza, untul (moale), o jumatate de lingurita de sare si faina. Totul se amesteca bine. Ii dam compozitiei forma unei sfere si o punem pentru 1-2 ore la frigider. Se scoate aluatul din frigider. Se intinde (cam 5-7 mm grosimea foii). Se taie patrate care au lungimea laturii cam 8-10 cm. Albusul se separa de galbenus. Cu albusul ungem foaia de aluat. Cascavalul il dam prin razatoare si il punem gramajoare pe fiecare patrat. Se unesc colturile opuse si se lipesc. Se infierbinta cuptorul. Triunghiurile obtinute (pliculetele) le plasam pe o tava unsa, ungindu –le cu galbenusul care l-am batut cu un pic de sare. Se dau in cuptor la copt. Cascavalul poate fi inlocuit cu salam taiat pai sau cubulete.
Se servesc calde. "Pliculetele" pot fi servite la ceai sau cafea, calde.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post