Pentru a realiza aceasta reteta de placintele prajite sunt necesare urmatoarele ingrediente: ulei, faina, apa, untura si sare.
Se prepara un aluat din ulei, apa, sare si faina, care se framanta mai mult moale decat tare. Se lasa 10-15 min pe planseta acoperit cu un servet. Se intinde apoi o foaie ceva mai subtire decat un creion, se unge cu pana cu untura incalzita si se impara in trei pe latul foii.
Din nou se unge cu untura, acum impaturand insa in trei pe lungul foii. Se lasa 10 min la rece. Se intinde iar foaia si se repeta operatia de ungere si impaturire, de data aceasta impaturand intii in trei pe lungul foii si apoi, pe latul ei. Dupa ce a stat 10 min la rece, se intinde o foaie ceva mai subtire decit un creion si se taie patrate cu latura de 7—8 cm.
Se pune o lingurita din umplutura dorita. Se acopera un colt cu coltul opus, astfel incat sa se obtina un triunghi. Placintelele se pot praji in untura sau se pot coace Ia cuptor.
Se pot servi si la supa (bulion).
Alte retete recomandate:
Placinta cu anghinare si ciuperci
Placinta cu cartofi si telemea
Placinta cu carne
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post