Placintele cu ciuperci si cascaval

Ador aceste placintele mititele si delicioase. Imi place sa ma joc cu umpluturile, sa le fac pe placul nostru si sa ne bucuram de ele in orice moment al zilei.

Portii
12
Timp pregatire
1 minute
Timp coacere
35 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat: 350 gr faina
  • 2 linguri Iaurt
  • 5 gr drojdie uscata
  • 170 ml apa calduta
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • Umplutura: 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 borcan mic de ciuperci
  • 2 linguri parmezan ras
  • 100 gr cascaval
  • 2 crengute marar verde
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • 1 ou

Mod de preparare

Aluatul: Intr-un bol cernem faina, punem sarea, drojdia si amestecam cu o lingura. Adaugam iaurtul, punem apa putin cate putin si framantam. Cand aluatul devine omogen si elastic, incorporam uleiul. Acoperim cu un prosop curat, lasam sa dospeasca la loc ferit de curent 40-50 de minute. Umplutura: Curatam ceapa, morcovul, le punem in blender si dam cateva pulsuri sa le maruntim. Nu le tocam prea tare sa le facem pasta. Ciupercile le scurgem de zeama, le spalam si le tocam tot in blender. Intr-o tigaie incingem uleiul, puneam ceapa, morcovul si le innabusim 2-3 minute. Punem ciupercile si 1/2 cana de apa. Amestecam bine, presaram sare, piper si boia dulce. Lasam sa scada totul la foc potrivit, iar cand lichidul s-a evaporat, tragem tigaia de pe foc. Adaugam mararul verde tocat marunt, parmezanul ras, amestecam. Cascavalul il taiem bucatele potrivite, cam cat jumatate de deget. Presaram faina pe masa de lucru, rasturnam aluatul dospit. Intindem cu sucitorul o foaie potrivit de groasa, iar cu ajutorul unui bol micut, decupam cercuri. Pe marginea fiecarui cerc punem umplutura si cate o bucatica de cascaval. Venim cu cealalta jumatate de cerc peste umplutura, apasam bine marginile. Aluatul dintre cercuri, il intindem din nou pana il terminam pe tot.Vor iesi 12 bucati. Asezam placintelele intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Batem oul spuma si un un pensonas ungem placintelele. Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura de 170-180 de grade, pana se rumenesc, undeva la 35-45 de minute. Cand sunt gata, le scoatem din cuptor si le acoperim cu un prosop gros pentru 15-20 de minute, apoi punem servi. Daca nu serviti imediat, le lasati acoperite pana se racesc, apoi le transferati intr-un bol, le acoperiti cu folie si le pastrati la frigider. Pofta buna!

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors