Placinte fragede cu branza de oaie

Pentru placintele fragede cu branza de oaie se incalzeste 100 ml lapte si se adauga drojdia. Dupa ce s-a topit se pune zaharul si 3 linguri de faina.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 1 kg faina
  • 30 gr drojdie
  • 1 lingura zahar
  • sare
  • 5 linguri ulei
  • 200 ml lapte
  • Pentru umplutura:
  • 1 kg branza de oaie
  • 2 oua
  • marar
  • Ulei pentru copt

Mod de preparare

Pentru placintele fragede cu branza de oaie se incalzeste 100 ml lapte si se adauga drojdia. Dupa ce s-a topit se pune zaharul si 3 linguri de faina si se lasa la dospit la loc calduros.
Se incepe framantatul: se pune faina intr-un castron mai larg, in mijloc maiaua, se amesteca laptele cu uleiul si sare si se incorporeaza treptat laptele cald.Se framanta pana nu se mai lipeste de maini, se acopera cu un prosop si se lasa sa cresca o ora.
Se framanta branza de oaie cu ouale, mararul. Sare nu se pune decat daca branza nu este sarata.
Dupa ce a crescut aluatul, se ia cate o bucata din el si se intinde pe masa presarata cu faina, se intinde cate o lingura de branza pe jumatate din bucata si se lipeste.Se coc in ulei incins pe ambele parti, se scot pe un servetel de hartie ca sa absoarba din ulei apoi se pun pe alta farfurie.


Placinta cu branza se serveste alaturi de un pahar cu lapte.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors