Placinte codrenesti (sarate si dulci)

Placinte codrenesti sarate si dulci sunt placinte cu branza sarata si/sau dulce, care pot fi servite la mic dejun, gustare sau desert. Sunt foarte bune!

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Coca:
  • aprox. 500 gr. faina
  • 1 praf de sare
  • 300 ml. apa
  • 1 cub drojdie
  • 1 lgt. cu zahar
  •  
  • Umplutura:
  • branza sarata si marar / branza sarata
  • ceapa verde si cartofi / mere / dovleac

Mod de preparare

1 cub de drojdie se dizolva in putina apa calduta cu 1 lgt. cu zahar.

Peste faina se adauga un praf de sare, apoi maiaua crescuta, se amesteca si se toarna apa calduta cate putina si apoi se framanta aluatul. Se lasa la dopsit 40 min.

Intre timp se pregateste umplutura:
- branza sarata cu marar
- branza sarata cu codite de cepa verde si cartofi fierti zdrobiti
- mere calite cu zahar
- dovleac calit cu zahar

Din aluat se rup bilute, se intind cu sucitorul, se adauga in mijloc umplutura, apoi placinta se strange deasupra in pliuri si se intinde iar cu sucitorul.

Placintele se frig intr-o tigaie teflonata, unsa cu ulei, cateva minute pe fiecare parte. Se aseaza una peste alta si se acopera cu un servet.

Se servesc calde, simple sau cu smantana / usturoi.

Produsele Philips mi-ar usura cu siguranta munca in bucatarie.


Placintele codrenesti se servesc calde, simple sau cu smantana.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors