Placinta picanta cu sunca

Am facut aluatul si l-am pus la dospit 45 min. Am taiat marut toate ingredientele pentru umplutura. Am uitat sa pozez aluatul crescut dar ca idee si-a

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat:
  • 400 g faina
  • 1/8 l lapte calduta
  • 1/8 l apa calduta
  • 1 pac de drojdie uscata sau 40g. proaspata
  • 2 ls coriandru macinat
  • 3 ls ulei
  • 1lc sare
  • Umplutura:
  • 400 g sunca presata
  • 1 legatura ceapa verde
  • 125 g Mozzarella ( sau branza burduf)
  • 250 g Ricotta ( telemea)
  • 125 g Creme fraiche
  • 6 ls frunze de busuioc tocate ( o lingura jumate)
  • 1 catel de usturoi zdrobit
  • sare si piper dupa gust
  • 150 g sunca felii
  • 1 ou batut

Mod de preparare

Am facut aluatul si l-am pus la dospit 45 min.

Am taiat marut toate ingredientele pentru umplutura.

Am uitat sa pozez aluatul crescut dar ca idee si-a dublat volumul.

Am intins 3/4 din el in tava si am asezat feliile de sunca asa cum cerea reteta adica "precum tiglele".

Se pune umplutura. Se aseaza restul de aluat in forma de gratii peste umplutura si se mai lasa la dospit 15 min.

Se unge cu oul batut apoi si se pune la copt. Dupa vreo 50 de min.

Am taiat placinta in patrate.


Pofta buna!

Reteta Placinta picanta cu sunca a fost propusa de Micu Livia pe forum culinar.ro

Alte retete de placinta gasiti aici:

Placinta cu carne si ciuperci,

Placinte Englezesti,

Placinta de pui cu praz si foietaj (retete Jamie)

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce