Se unge o cratita de 2 l cu unt, se pune o foaie de placinta[si pe margine], se rup foi,se cocolosesc, se aseaza una langa alta[fara a apasa], se toar
Se unge o cratita de 2 l cu unt, se pune o foaie de placinta[si pe margine], se rup foi,se cocolosesc, se aseaza una langa alta[fara a apasa], se toarna umplutura, iar se pun gogoloaie, iar umplutura, apoi gogoloaie.
Umplutura:se amesteca branza cu laptele si 2 oua,zahar,zahar vanilat.
Deasupra se toarna un amestec de 2 linguri zahar, 1ou, o cescuta lapte[sau smantana], apoi se presara zaharul vanilat si bucatele de unt.
Se coace la foc iute.
La cea cu branza sarata sau burek(in lb. sarba):
se aseaza foaia,se pun gogoloaie, se rade branza sarata, se toarna lapte batut cu oua, iar gogoloaie, branza, lapte, gogoloaie, iar la final se toarna smantana cu oua.
Se toarna un fir de ulei de jur imprejur si deasupra, se coace la foc iute, se stropeste fierbinte cu apa minerala rece , se acopera cu un servet.
La cea cu fructe :se calesc fructele (caise,prune,capsuni,cirese,etc.) in ulei incins. Se pune zahar, zahar vanilat. Se fac gogoloaie, se pun fructele cu siropul lor la fel ca mai sus, la ultimul strat se pune o foaie intreaga si se pun bucatele de unt, se presara zahar Burbon.
Cand e coapta se poate rasturna.
Pofta buna!
Reteta Placinta Gogoloi a fost propusa de kamel pe forum culinar.ro
Alte retete cu branza gasiti aici:
Placinta cu branza de burduf si marar,
Placinta cu branza (urda),
Placinta cipriota cu branza
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios