Placinta cu urda si marar

Placinta cu urda si marar e delicioasa, se prepara usor, consistenta, o reteta perfecta de placinta.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Foi:
  • 300 gr. faina
  • 200 gr. margarina
  • 100 gr. zahar
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingura smantana
  • 1 pliculetz praf de copt
  • 1 lamaie
  • Umplutura
  • 500 gr. urda
  • 6 linguri zahar
  • 1 legatura marar
  • 2 oua
  • 2 linguri gris
  • 1 plic zahar vanilat

Mod de preparare

Intr-un castron punem faina, margarina topita, zaharul, galbenusurile, smantana, praful de copt, coaja rasa de la lamaie si zeama de la jumatate de lamaie. Bagam lingura de lemn in functiune si amestecam. Cand s-au omogenizat toate, le framantam foarte putin si cu mana. Aluatul este mai uleios de la margarina, nu este legat, nu va panicati, pentru ca asa trebuie sa fie.

Se imparte aluatul in 2 parti egale si le lasam pe masa (nu trebuiesc bagate la frigider). Lasam bilele de aluat si ne apucam de umplutura.

Intr-un castron punem bucata de urda, zaharul, ouale intregi, grisul, zaharul vanilat si mararul spalat si tocat. Pentru inceput faramitam urda cu o furculita, apoi amestecam cu lingura de lemn. Se omogenizeaza foarte repede, urda se desface foarte usor. Acum urmeaza intinsul foilor. Ca sa va fie mai usor, decupati din hartie de copt forma dupa tava in care coaceti, apoi intindeti bila de aluat direct pe ea. Ca sa intindeti mai bine, presarati putina faina Dupa ce intindeti foaia, o luati cu tot cu hartia de copt si puneti in tava la care tapetati doar peretii. Puneti umplutura de urda peste foaie, nivelati. La a doua foaie procedati la fel, decupand dupa forma tavii, numai ca acum presarati faina pe hartia de copt, inainte sa-ntindeti aluatul pe ea. Dupa ce intindeti foaia, rasturnati-o cu fata-n jos peste umplutura de urda, scoateti hartia. Bagati tava la cuptor la 175 grade, pentru 30-35 minute. Este gata cand e aurie.


Placinta cu urda si marar poate fi servita atat calda cat si rece. Reteta Placinta cu urda si marar a fost propusa de Pocahontas pe forum culinar.ro

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura turnata cu mere si biscuiti

Astazi am facut o prajiturica de sezon, aducand ca noutate, cel putin pentru mine, stratul de biscuiti in loc de blat. A...

Prajitura turnata cu mere si biscuiti
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala