Placinta cu spanac si carne de pui

1. Se fierbe carnea de pui si apoi se desprinde de pe oase, se indeparteaza pielea si se toaca. 2. Se amesteca spanacul cu ouale, ricotta, carnea si c

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g spanac
  • 5 oua
  • 250 g ricotta
  • 500 g foi de placinta
  • 75 g unt topit sau ulei
  • carne de pui
  • usturoi
  • sare
  • piper
  • patrunjel

Mod de preparare

1. Se fierbe carnea de pui si apoi se desprinde de pe oase, se indeparteaza pielea si se toaca.

2. Se amesteca spanacul cu ouale, ricotta, carnea si condimentele.

3. Se unge tava cu unt sau cu ulei si se aseaza in tava jumatate din foile de placinta una cate una. Fiecare foaie se unge dupa ce a fost asezata in tava.

4. Se toarna umplutura si se intinde uniform in tava.

5. Se aseaza in acelasi mod restul de foi. Se unge si foaia de deasupra si se cresteaza din loc in loc. Marginile se umezesc cu apa pt. a nu se usca prea tare in timpul coacerii.

6. Se coace in cuptorul incins in prealabil la 180*C, timp de 40-50 minute.
Pofta buna!

Reteta Placinta cu spanac si carne de pui a fost propusa de Salmida pe forum culinar.ro

Alte retete de placinta gasiti aici:

Placinta intinsa,

Placinta taraneasca cu branza,

Placinta cu loboda si marar

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors