Placinta cu spanac si carne de pui

1. Se fierbe carnea de pui si apoi se desprinde de pe oase, se indeparteaza pielea si se toaca. 2. Se amesteca spanacul cu ouale, ricotta, carnea si c

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g spanac
  • 5 oua
  • 250 g ricotta
  • 500 g foi de placinta
  • 75 g unt topit sau ulei
  • carne de pui
  • usturoi
  • sare
  • piper
  • patrunjel

Mod de preparare

1. Se fierbe carnea de pui si apoi se desprinde de pe oase, se indeparteaza pielea si se toaca.

2. Se amesteca spanacul cu ouale, ricotta, carnea si condimentele.

3. Se unge tava cu unt sau cu ulei si se aseaza in tava jumatate din foile de placinta una cate una. Fiecare foaie se unge dupa ce a fost asezata in tava.

4. Se toarna umplutura si se intinde uniform in tava.

5. Se aseaza in acelasi mod restul de foi. Se unge si foaia de deasupra si se cresteaza din loc in loc. Marginile se umezesc cu apa pt. a nu se usca prea tare in timpul coacerii.

6. Se coace in cuptorul incins in prealabil la 180*C, timp de 40-50 minute.
Pofta buna!

Reteta Placinta cu spanac si carne de pui a fost propusa de Salmida pe forum culinar.ro

Alte retete de placinta gasiti aici:

Placinta intinsa,

Placinta taraneasca cu branza,

Placinta cu loboda si marar

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce