Placinta cu pui si jambon

Aluatul: Se amesteca toate ingredientele si se adauga apa calda cat sa-ti iasa un aluat moale, pe care il las sa se odihneasca la cald. Intre timp se

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat:
  • 500 gr faina
  • 1 ou
  • 100 ml ulei
  • 1 cub de drojdie
  • apa calda
  • sare
  • Umplutura
  • 1 piept de pui
  • 100 g jambon
  • 2 legaturi de ceapa
  • 400 ml de smantana
  • 3 oua
  • 1 fir de cimbru
  • tarhon
  • patrunjel tocat
  • sare si piper

Mod de preparare

Aluatul:

Se amesteca toate ingredientele si se adauga apa calda cat sa-ti iasa un aluat moale, pe care il las sa se odihneasca la cald.

Intre timp se taie in cuburi pieptul de pui si jambonul, si se calesc impreuna pana se rumenesc.

Se amesteca ouale, smantana, cimbrul, verdeata tocat, sarea si piperul dupa gust, si se adauga carnea rumenita.

Se intind 2 parti din 3 parti de aluat, intr-un vas uns cu ulei, se toarna compozitia ce carne si smantana.

Deasupra se aseaza aluatul ramas taiat fasii si asezat in gratii, si se coace la foc potrivit 45-50 de minute.
Pofta buna!

Alte retete de placinta gasiti aici:

Placinta cu dovleac,

Placinta cu mere,

Placinta Americana de Mere

Chec (cake) cu masline,

Saratele cu ansoa si masline,

Sandvis cu sardele si masline negre

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala