Tocati ceapa si o puneti la prajit intr-o tigaie unde ati pus in prealabil putin ulei si putina apa, adaugati sare. Intre timp tocati ineluse prazul c
Tocati ceapa si o puneti la prajit intr-o tigaie unde ati pus in prealabil putin ulei si putina apa, adaugati sare. Intre timp tocati ineluse prazul curatat. Amestecati-l cu ceapa, si lasati sa se inmoaie totul. Acoperiti cu capacul, iar sarea va face ca ceapa si prazul sa lase sucul propriu. Adaugati daca trebuie inca un pic de apa si ulei, daca este cazul.
Dati deoparte tigaia, si intr-un castron faramitati branza, adaugati smantana, ceapa si prazul din tigaie, amestecati. Daca este de consistenta prea groasa, adaugati inca un pic de apa, si 2-3 linguri de ulei. Adaugati sare dupa gust. Puteti adauga si 2-3 oua (dupa marime). Amestecati.
Tava se unge cu ulei. Foile se intind pe tava si la fiecare trei foi se pun cateva linguri de umplutura si tot asa pana deasupra avem numai foi.
Peste pita astfel impachetata, se inteapa cu furculita in cateva locuri (ca sa iasa aburul, sa respire in timpul coacerii). Puneti intr-un castron un pic de apa si ulei si turnati peste pita. Acoperiti cu o folie de aluminiu. Dati la cuptorul rece, tava sa fie la jumatatea cuptorului, chiar un pic mai jos. Aprindeti la 220 C. Dupa 45 de min aprox. indepartati folia de aluminiu ca sa se poata rumeni deasupra.
Coaceti inca 15 min, important este sa aiba culoare frumoasa, rumena.
Poate fi servita atat calda cat si rece.
Sursa aceste retetete este blogul culinar: retete-culinare-cireasa.blogspot.com
Alte retete recomandate:
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post