Se amesteca putina faina cu untul, un ou si sare, adaugandu-se apa din cand in cand. Se incorporeaza restul de faina si se framanta bine, obtinandu-se
Se amesteca putina faina cu untul, un ou si sare, adaugandu-se apa din cand in cand. Se incorporeaza restul de faina si se framanta bine, obtinandu-se un aluat potrivit de moale. Se lasa la cald 45 de minute.
Pentru umplutura, se curata ceapa, se taie solzisori si se prajeste in uleiul incins. Se da carnea prin masina de tocat si se caleste impreuna cu ceapa. Se adauga cimbru, sare si piper dupa gust si putina apa calda. Se mai lasa pe foc pentru cateva minute. Cand s-a racit, se incorporeaza un ou si mararul tocat marunt. Se imparte aluatul in jumatate si se intind doua foi. Se unge o tava cu unt si se asaza prima foaie. Se toarna compozitia din carne si se acopera cu a doua foaie. Se unge cu un ou batut si se da la cuptor, la foc potrivit.
Cand e gata, se taie in bucati si se serveste calda.
Alte retete simple recomandate
Placinta cu mere
Placinta spanac
Rulada ciuperci
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post