Placinta cu carne

Margarina spuma, se amesteca impreuna cu galbenusurile, smantana si se omogenizeaza bine, apoi se adauga faina. Aluatul obtinut se framanta bine, dupa

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 250 gr margarina
  • 1 cana de smantana
  • sare
  • 2 oua
  • 500 gr faina
  • Pentru umplutura:
  • 500 gr carne
  • 100 gr salam
  • 2 cepe
  • 1 ou
  • menta macinata
  • sare
  • 100 ml ulei

Mod de preparare

Margarina spuma, se amesteca impreuna cu galbenusurile, smantana si se omogenizeaza bine, apoi se adauga faina. Aluatul obtinut se framanta bine, dupa care se lasa in repaus, la rece. Separat, se trece carnea prin masina de tocat, se amesteca cu salamul taiat felii subtiri si se pune la calit, in ulei incis impreuna cu cepele tocate marunt. Amestecul se lasa sa scada, dupa care se lasa la racit. Se amesteca cu un ou, sare si menta macinata. Se omogenizeaza apoi si se intinde peste o foaie de aluat, pusa intr-o tava tapetata cu unt si faina. Se intinde cea de-a doua foaie peste umplutura. Placinta se introduce in cuptorul fierbinte, la foc mediu si se lasa la copt.
Se serveste rece.

Alte retete culinare:

Placinta de dovleac

Chiftele

Zacusca de ciuperci

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Socata reteta bunicii

Socata reteta bunicii Deja au aparut florile de soc si mie imi place la nebunie socata, asa ca va invit la un pahar rece si...

Socata reteta bunicii
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce