Se curata carnea de pielite si grasimi, se taie bucatele care se trec prin masina de tocat impreuna cu painea. Ceapa se toaca marunt si se amesteca i
Se curata carnea de pielite si grasimi, se taie bucatele care se trec prin masina de tocat impreuna cu painea. Ceapa se toaca marunt si se amesteca in carne. Se pune untul in vas, pe foc si cand s-a topit, se pune carnea, se amesteca bine, se acopera cu capac si se lasa pe foc mic sa se caleasca, amestecand foarte des ca sa nu se prinda. Cand a scazut si incepe a se rumeni se ia de pe foc. Daca a fost batrana carnea, se toarna un pahar cu apa si se lasa sa fiarba pana scade bine si apoi se ia de pe foc. Cand s-a racit se pune sare, piper, 1 ou si se amesteca foarte bine chiar cu mana. Se framanta un aluat, din cantitatile date, care se izbeste de masa, iar se framanta si iar se izbeste pana ce devine elastic. Se lasa sa se odihneasca 20 de minute, apoi se intind doua foi. Se asaza o foaie in tava mare de placinta, se pune umplutura si a doua foaie deasupra si se introduce in cuptor sa se coaca. Focul trebuie sa fie moderat.
Se poate manca si calda si rece, dar calda este mult mai buna.
Alte retete:
Placinta cu dovleac
Galuste cu prune
Papanasi fierti
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post