Placinta cu carne

Taie margarina cu cutitul si freac-o intre degeete cu faina cernuta. Adauga un praf de sare si praful de copt, otetul si apa si framanta bine. Da alua

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 1 pachet margarina
  • 400 gr faina
  • 1 pliculet praf de copt
  • 2 linguri otet
  • 4 linguri apa
  • sare
  • Pentru umplutura:
  • 300-400 gr carne tocata
  • 1-2 cepe
  • 3 linguri ulei
  • 2 oua

Mod de preparare

Taie margarina cu cutitul si freac-o intre degeete cu faina cernuta. Adauga un praf de sare si praful de copt, otetul si apa si framanta bine. Da aluatul forma de bila, inveleste-l intr-o folie si sa-l la rece cel putin sase ore. Pentru umplutura, caleste ceapa in ulei, pana devine aurie. Adauga carnea, putina sare si piper si lasa sa se patrunda. Dupa un sfert de ora, pune sucul de rosii. Ia-l de pe foc, lasa sa se racoreasca bine, adauga cimbru, un ou si smantana. unge o tava cu ulei si tapeteaza cu faina, pune o foaie intinsa, adauga umplutura si a doua foaie. cresteaza de la inceput foaia de deasupra cu un cutit cu lama subtire, unge cu ou batut si da la cuptorul incins pentru 30 de minute.
Alte retete:

Papanasi fierti

Placinta cu dovleac

Gogosi

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors