Placinta cu brinza ca in Ardeal

Intr-un castron mare, se pune faina, in care se face un locsor, chiar in mijloc. Acolo se pune drojdiuta care s-a desfacut in apa calda cu putina

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • drojdie proaspata
  • apa calduta
  • 100 ml ulei

Mod de preparare

Intr-un castron mare, se pune faina, in care se face un locsor, chiar in mijloc. Acolo se pune drojdiuta care s-a desfacut in apa calda cu putina sare. Se amesteca treptat cu faina si se completeaza cu apa calduta, nu fierbinte, pana se obtine un aluat elastic nici prea moale, dar nici vartos. Se adauga uleiul si se mai framinta ca sa se incorporeze. Se lasa la dospit, dupa care se ia cu lingura portii cam cat un mar si se dau prin faina si se lasa pe planseta inca putin sa mai creasca. Dupa asta , se intind cu sucitorul, forme rotunde de placinta, care se umplu cu tot ceea ce vreti. La noi, in Ardeal, cel mai des se fac cu branza de vaci sau cu urda si cu marar. La cele cu mere, intai se calesc merele si apoi se umplu, iar la cele cu cartofi, se face un piure mai consistent, cu ceapa.

Pofta buna!

Se coc in tigaie, in ulei incins. Atentie!!! Cand intindeti placinta cu sucitorul este bine se fie cat se poate de subtire aluatul.


Se servesc cat sunt calde. Puteti sa le serviti cu branza sarata, mujdei, smantana.

Alte retete recomandate:

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors