Placinta cu branza ca in Maramures

Se face o maia dupa care se framanta bine aluatul din faina lapte cald si sare . Aluatul este bun si pentru paine. Se lasa la crescut. Eu am folosit

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat :1kg de faina
  • drojdie proaspata un pachet de 25 g
  • lapte cald pentru framantat
  • o jumatate de lingurita de sare
  • Umplutura: branza de oaie sau cas proaspat
  • o jumatate de kg. o legatura de marar proaspat

Mod de preparare

Se face o maia dupa care se framanta bine aluatul din faina lapte cald si sare . Aluatul este bun si pentru paine. Se lasa la crescut.

Eu am folosit cas proaspat de oaie, pe care l-am dat prin razatoare, l-am sarat bine si l-am amestecat cu marar pus de cu toamna in borcan in sare.

Am luat cu lingura aluat dospit. L-am intins cat mai subtire posibil.

Am pus o lingura cu varf de cas (branza). Am prins de un colt aluatul si l-am intins .L-am pus peste cas . Am continuat modelarea .

Ulei in tigaia incinsa si pun placinta cu fata in jos.

In timp ce umplu alte placinte sunt atenta la cea din tigaie. O intorc doar cand este aurie.
Pofta buna!

Reteta Placinta cu branza ca in Maramures a fost propusa de Robotzica pe forum culinar.ro

Alte retete de placinta gasiti aici:

Placinta cu branza de burduf si marar,

Rozete cu carne si branza,

Placinta cu branza

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors