Pizza cu baby spanac si galbiori murati

Delicioasa si usor de preparat! Pofta buna!

Portii
2
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • blat:
  • cca 500 g faina
  • 10 g drojdie proaspata
  • 250 ml apa calduta
  • un varf de lingurita de sare
  • compozitie pizza:
  • O mana de baby spanac spalat si bine scurs
  • un borcanel mic galbiori murati
  • 200 g sunca presata de pui
  • 100 g afumatura(scarita)
  • o lingurita de pasta de tomate
  • ulei de masline
  • condimente uscate pentru piza
  • 200 g cascaval ras
  • 3 oua

Mod de preparare

In apa calduta se dizolva sarea si drojdia proaspata si apoi se framanta un aluat elastic,bine framantat care se lasa la odihnit,acoperit cu un prosop.

Se taie cubulete sunca si afumatura,pasta de tomate se dizolva in 150 ml apa ,cu un strop de ulei de masline si o lingurita rasa de condimente uscate pentru piza.Din aluatul care intre timp a crescut,se intinde in foaie subtirica blatul care se aseaza in tava unsa cu un pic de ulei de masline,se toarna pasta de tomate diluata ,pe toata suprafata blatului ,se presara deasupra jumatate din cantitatea de cascaval ras ,se presara si mezelul,frunzulitele de baby spanac si galbiorii bine scursi de saramura(presati in mana).Se bat bine cele 3 oua care se repartizeaza pe toata suprafata pizei iar deasupra presaram restul de cascaval.Dam la cuptorul preincalzit cca 25 minute pana ce piza se rumeneste usor pe margine.

Pofta buna!

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce